LYHYESTI
1. kun otat kalvon pois, puhdista tatuointi haalealla vedellä. taputtele puhtaalla pyyhkeellä/talouspaperilla kuivaksi ja rasvaa kevyt kerros
2. pese ja rasvaa tatuointi muutaman kerran päivässä parantumisaikana, tai aina silloin kuin tatuointi tuntuu kuivalta
3. suojaa tatuointi työpäivän ajaksi seuraavien päivien aikana (esim kelmu käy hyvin), jos työssäsi tatuointi voi likaantua tai hankaantua paljon
4. käytä tatuoinnin alueella löysiä vaatteita parantumisaikana jos mahdollista
5. jatka tatuoinnin hoitamista parantumisen jälkeen suojaamalla se auringolta aurinkorasvalla ja rasvaamalla aluetta silloin tällöin
Kaikkiin tatuointeihin kuuluu 2kk takuu, eli 1 ilmainen korjausaika tatuoinnin oton jälkeen, aikaisintaan kuukauden päästä, kun tatuointi on täysin parantunut. Jos tatuoinnistasi lähtee parantumisen aikana väriä, niin se viimeistellään veloituksetta, jos kuvaa on hoidettu annettujen ohjeiden mukaisesti. Otathan yhteyttä asap jos jotain ilmenee!
Tatuoinnin hoitamisessa oleelliset tekijät ovat tatuoinnin peseminen, puhtaanapito, rasvaaminen ja tiettyjen aktiviteettien välttäminen ensimmäisten parin viikon aikana, jotka saattavat hidastaa paranemisprosessia. Näillä ohjeilla voit taata tatuointisi parantuvan niin kuin pitääkin!

Kun tatuointi on saatu valmiiksi, laitan iholle haavakalvon, jota voi pitää kuvan päällä hieman pidempään kuin normaalia perinteistä kelmua. Voit ottaa kalvon pois 24h kuluttua tai viimeistään 3 päivän kuluttua. Jos tiedät, että seuraavana päivänä tatuointi saattaisi likaantua, niin pidä kalvoa hieman pidempään! Jos haavakalvo lähtee kuitenkin irtoamaan itsestään, ota kalvo vaan pois ja aloita tatuoinnin hoitaminen normaalisti.

Tatuointi on verrattavissa avohaavaan, joten tatuoinnin puhtaanapidon takia suosittelen ottamaan tatuoinnin kuivaamiseen oman pyyhkeensä ja vaihtamaan puhtaat lakanat. Käytä löysiä (ja puhtaita) vaatteita tatuoinnin alueelta, jotta tatuointi saa hengittää eikä hankaudu ikävästi. Uudesta tatuoinnista saattaa yön aikana valua hieman ylimääräistä mustetta pois haavakalvon alla (täysin normaalia), silloin haavakalvo suojaa lakanoitasi yön ajan musteelta. Tatuoinnin on tärkeää saada haavan lailla hengittää vapaasti haavakalvon jälkeen.

Parantumisaika “kuoriutumisvaiheesta” on arviolta 1-2 viikkoa. Tatuoinnin voisi sanoa täysin parantuneen noin kuukauden päästä. Ehdottomat kiellot ovat raskas urheilu, uiminen, saunominen, solarium ja auringonotto. Jos joudut kuitenkin altistumaan auringolle, käytä aurinkorasvaa, jossa on korkea suojakerroin! Nämä kaikki voivat altistaa tatuointisi paranemisprosessia estäville tulehduksille ja märkimiselle.
​
Iho voi hieman punoittaa ja kuumottaa ensimmäisten päivien aikana (täysin normaalia). Kuluvien päivien aikana tatuointi alkaa kuoriutua puskemalla ylimääräistä mustetta ulos, älä kuitenkaan revi tätä ruven näköistä kohoumaa, sillä muste voi ikävimmässä tapauksessa lähteä siitä kohtaa kokonaan pois! Anna sen irtoutua itsekseen suihkun tai rasvaamisen yhteydessä.

On todettu, että tatuoinnit parantuvat myös siten, ettei niille tee kerrassaan yhtään mitään, kuten haavat yleensäkin. Ei tosiaan kannata liikaa stressata tatuoinnin hoitotoimenpiteistä, kyllä se paranee! 

Jälkihoito pidemmän päälle liittyy sen värien ja laadun pysyvyyteen. Ajan myötä tatuoinnin päälle uusiutuu ihokerroksia ja värit haalenevat hieman sen ensimmäisen päivän intensiivisyydestä. Aurinko on pääsyyllinen tatuointien haalenemiseen, joten suojaa tatuointi aurinkorasvalla altistuessasi auringolle. Rasvaa tatuointia silloin tällöin estääksesi ihoa siltä alueelta kuivumasta.